23 July, 2008

awecek...


















22 JULAI 2008.

hari ini saya kerja 1/2 hari...sebab petang dah ada appointment.
lepas makan tengahari terus drive ke cheras untuk first appointment...
bersyukur kerana berjaya sampai ket depan pintu tempat appointment ngan berpandukan sehelai flyer yang telah disimpan lama...lepas perbincangan selama 2 jam, saya pun angkat kaki untuk appointment ke-2...
bersyukur kerana jalan menuju destinasi tidak sesak walaupun telah pkul 4 petang...dijangka akan sampai dalam masa 1 jam...

***********************************************************************

jam menunjukkan 6 petang, saya masih memandu dan mula risau sebab tak tau saya kini ada kat mana...
nak cari station minyak untuk bertanya jalan...tapi sepanjang jalan tak ada station minyak atau rumah kedai untuk saya henti dan tanya jalan...hari dah semakin gelap...masih memandu di lebuhraya yang tak pasti arahnye ke mana... entah dah berapa toll telah lalu dan setiap toll yang lalu manjadi tempat tanya jalan tetapi tak berjaya membawa saya keluar dari lebuhraya... terus memandu... nak mintak tolong kawan... masa ni la handphone aku mati sbab tak ada bateri... terpaksa terus memandu... hari dah gelap dan hujan mula turun... tanda jalan ke arah seremban tak jugak wujud2... yang ada hanya tanda ke genting highland, kuantan, ipoh... jam tangan dah menunjukkan jam pkul 8 malam, lapar dan haus... masih memandu...

***********************************************************************

depan kelihatan kereta berlampu biru... lampu kreta ditinggikan untuk menarik perhatian kereta berlampu biru tu... kereta berlampu biru tu berhenti dan kreta saya melepasi kreta lampu biru tu... pkul 9 malam... masih hujan... pipi saya basah bukan kerana hujan tapi kerana tanda jalan ke arah seremban telah dijumpai...

***********************************************************************

cukup penat, lapar dan haus... terus memandu... memandu selama 5 jam... jumlah toll RM 30, minyak yang telah diisi RM 50... appointment ke-2 dibatalkan... pkul 9.45 malam... berada di hadapan umah... perasaan yang tidak dapat dikatakan...

***********************************************************************

handphone yang tak berbateri dicaj... mandi dan mula memulakan kerja sambil minum milo dan makan roti...
ada message...
''Guys sori that i cant commit 100% to pes this year. exclude me frm the pes group...''
what the f##k... enough for today !
i cant stand any more... ...

21 July, 2008

Sampan kecil...

kepada yang mengaturkan,

saya seorang pemuda berumur 24 tahun...
macam mana ni? 2008 dah setengah tahun berlalu...
banyak perancangan tidak berlaku seperti dirancang...
dah sebulan lebih tak balik rumah kat kampung...
tak menjenguk mak dan bapa yang semakin meningkat usia...
ada saja aktiviti yang menunggu setiap hujung minggu...
kerja tak jugak siap2 walaupun setiap hari kerja sampai lewat malam...
tak jugak kaya2 walaupun dah penat kerja hingga lewat malam...
berapa lama lagik perlu berpenat lelah macam ni?
kaki yang bengkak ini cukup merisaukan...
ari ini ditambah lagi jari jugak membengkak...
adakah berpenat lelah macam ni berbaloi?
tak nak kerja dari 9 - 6 sampai umur 55 tahun...
apa yang bakal menunggu di hadapan?
... ...

- dari yang masih berusaha...

07 July, 2008

16 signs you love someone...














haha....sejak bila pulak dah pandai-pandai nak bagi tips petanda anda jatuh cinta?
just some sharing dari friendster..... mungkin berkesan untuk anda mengesan sama anda telah jatuh cinta ke tak....
just try this:

17) You look at their profile constantly.
('profile' di sini maksud dia ialah profile dalam friendster, facebook, my space....)
16) When you're on the phone with them late at night and they hang up,
you still miss them even when it was just two minutes ago.
15) You read their texts and sms over and over again.
14) You walk really slow when you're with them.
13) You feel shy whenever they're around.
11) When you think about them, your heart beats faster but slower at the same time.
10) You smile when you hear their voice.
9) When you look at them, you can't see the other people around you, you just see him/her.
8) You start listening to slow songs while thinking about them.
7) They're all you think about.
6) You get high just from their scent.
5) You realize you're always smiling when you're looking at them.
4) You would do anything for them!
3) While reading this, there was one person on your mind this whole time.
2) You were so busy thinking about that person, you didn't notice number twelve was missing.
1)You just scrolled up to check & are now silently laughing at yourself.

ha...macam mana?
ni mesti tengah tersenyum-senyum sendiri.... ...
kalau anda tengah tersenyum diri seorang sekarang... ... taniah !
you are falling in love with some one !