09 August, 2008

kurang asam...garam...cuka...


















sebab rumah tak ada internet...so terpaksa memandu kereta jauh ke internet cafe setakat nak hantar satu email...memang susah...harga pasaran untuk penggunaan internet di kawasan umah saya adalah RM2.00 sejam...lebih kurang macam tu la...
ni cerita dia... satu malam tu nak hantar satu email kat adik saya yang meminta tolong buatkan asignment skit (ops...)so saya drive la kreta pergi ke internet cafe yang selalu jugak saya pergi tu... sampai2 jek kat internet cafe tu...ramai gak orang dalam tu...budak2 yang main game yang ramai...so saya telah diberi pc no1. terus saya buka yahoo nak hantar email la...baru jek masukkan pen drive...tunggu punya la tunggu...rupanye pc tu tak boleh pakai untuk pen drive... so saya pun mintak tukar pc...orang yang jaga cyber cafe tu bagitau yang semua pc full...so saya pun cakap tak nak pakai lagik...korang tau tak...orang tu mintak saya bayar RM 1!
RM 1 untuk 5 minit tak sampai ! terus saya dengan benggang campak RM 1 kat orang tu ...blah... sorry to say... saya tak akan jejak kaki ke cyber cafe tu lagik...arggggg !...nak pasang internet kat umah !