29 July, 2009

rest in peace...



tribute to yasmin...
i know this by a message from a friend... while Ivisiting the bali bombing monument...
the whole holiday mood was gone... we just miss a star not longer ago... now another star was faded...her movie has showed the world what is love truely... writing this as all her movie's scenes and advertisement flash in mind... all the touch and tears...and loves...
rest in peace......yasmin...

http://adoimagazine.com/yasmin/

25 July, 2009

otak nak rehat...

chinese wood carving

resting...

yeah...yeah...otak dah boleh cuti !
cuti dari check facebook, check email kumpats, chat kat ym, dan tulis blog...
hahaha... anyway ni gambar yang diambik sebelum saya bercuti...
yang gambar ukiran kayu cina tu nak buktikan saya masih cina... ; P
yang kedua tu... tak tau la ape yang saya ambik... so blog ni akan bercuti untuk seketika sehingga kembali dengan lebih banyak gambar dan cerita yang panas !!!

23 July, 2009

story behind this ; )

happy family...

i love this shoot even it is not in a good compo and lighting...
took during trip to State, while visiting to the new york central park...
a lovely sunny mornig, visiting the monument in the centtral park...
what a warm scene ; )
let your creative imaginations tell the story...

21 July, 2009

不能睡的夜晚。。。

alamanda putrajaya nite view

夜晚的降临已变成我的恐惧,
害怕没有你陪伴的日子,
想念你我一起入睡的样子,
等待思念你的简讯,
盼望听到你细说的声音,
害怕,想念,等待,盼望。。。
一切都在这宁静的夜晚,
一个不能入睡的夜晚。。。

.....................

*bagi pembaca yang tak tau congceng... lihat la gambar jek ; )

20 July, 2009

departures...



Departures

baru jek lepas wayang... masuk panggung, wayang dah mula : (
tengok jam... tak lewat pun... malah dah awal... kenapa cerita dah separuh?
tengok seat saya ada orang lain dah ambik : (
ingat tadi dah dapat seat cantik...ish! tak puas hati...keluar balik tanya staff kat situ baru tahu dia dah salah bagi saya masuk tadi... ish... dia cakap tak pe la...bagi saya free setengah movie...boleh macam tu ek (-.-!!) anyway cerita ni memang best !
a must watch movie for 2009 ; )
*filem pun boleh jadi beli satu free 1/2 ek?

我真的受傷了。。。

我真的受傷了

灯光也暗了 音乐低声了 口中的棉花糖也融化了
窗外阴天了 人是无聊了
我的心开始想你了

电话响起了 你要说话了 还以为你心里对我又想念了
怎么你声音变得冷淡了 是你变了 是你变了

灯光熄灭了 音乐静止了 滴下的眼泪已停不住了
天下起雨了 人是不快乐
我的心真的受伤了

ps: ni minggu bahasa mandarin *jeling zati & fadzli kerana insiden makcik congceng...congceng...

15 July, 2009

好长,好长的思念。。。

life...

好长,好长,好长长长的思念, 多希望会收到你的短讯,我们的思念暗号。。。

*****************************

今晚,所有感觉都回来了,我就像一只野兽般闻嗅你全身,彻底摸遍你每一根手指, 我们是那么地靠近。这不是梦,你就活生生在我身边躺着、就算是一场梦,也是一场令人不想被唤醒的梦。是的,你就在我身边!睡在你怀抱里,不管有没有以后,不管会否有明天。。。 。。。 可以这样,已经胜过拥有宇宙天地。我们相依睡了一段,就如昔日一样。。。多希望这一刻 - 是天长地久。。。

the great creation...

the ray

sky
after a tired day, looking at the great creation above is a great way to free up my mind... different colour, shape, size...showing in different design...what a great creation ; )

a moment like this...

a moment like this...

ringgg...

tic...tac... tic...tac...

a moment like this...
some people wait for a lifetime...

the taste of love...

the taste of love...

yummy ; )

yummy ; )

yummy ; )

ni pulak kupkek dari kekwa bergetah yang selalu merosakkan rancangan saya untuk menurunkan berat badan...yang diberi nama the taste of love...koffff...

13 July, 2009

fun.fair








aktiviti berpoya di funfair kat area balakong bersama photography team...*jeling mr.f...
ni dia gambar-gambar hasil ketikan malam tu...empat jek !nak tengok gambar lagi pergi klik kat sini: www.flickr.com/photos/12589525@N02/
gambar susah nak upload la kat blog ni...lagi-lagi kalau file besar...*jeling puisi bisu ...

10 July, 2009

Jalan-jalan sekitar teluk danga...

danga bay...

lonely...

danga bay...





jeanzzzz...

danga bay...


Jalan-jalan sekitar teluk danga sambil ketik gambar menggunakan teknik yang baru dipelajari dari sifu-sifu sekalian...huhu...ni la hasilnye setelah melalui acara saringan photoshop (gambar yang tak jadi terus di "ctrl-alt-delete" dari laptop (-.-'')

edisi taman tropika

sky

DSC_1332a

edisi tmn tropika ini khas ditujukan kepada orang tersayang...kofff... hahaha...
edisi ni khas untuk semua X ID UTM... enjoy !

06 July, 2009

edisi teddy ; )








Edisi teddy untuk orang tersayang ; )